ویدئو | روایتی دخترانه از زیارت امام رضا (ع) نجوا‌های دختران مشهدی با امام رضا(ع) ۶ مدال ایرانی بانوان در پایان روز سوم دوومیدانی غرب آسیا کسب شد صرف هزینه میلیاردی بانوان پولدار برای مادرشدن بدون بارداری! زنان، درگیر دوگانه اشتغال و مادری آیت‌الله رئیسی به ارتقای جایگاه زنان و ضرورت میدان‌دادن به آنان معتقد بود مادر مشهدی در هفته سی و سوم بارداری صاحب ۴ فرزند دختر شد حرم نوشت‌های یک خادمه | عزت نفس گمشده مادر نقد و بررسی فیلم «زنانی که با گرگ‌ها دویده‌اند» از نگاه دختران دهه هشتادی با حضور کارگردان دیدار دختران رسانه‌ای «شهربانو» با مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا انتقاد خزعلی از کمبود اساتید متخصص در حوزه مطالعات زنان انسیه شاه‌حسینی: حقوق زنان هنرمند برای آیت‌الله رئیسی مهم بود اینستاگرام روی موج بی‌اخلاقی افزایش تعداد فروشندگان ترمز بازار مسکن را کشید (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) خبرنگاران زن فلسطینی قربانیان ترورهای هدفمند اسرائیل بی‌بی منجمه؛ بانوی نامدار ایرانی در عرصه ستاره‌شناسی زنان می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند؟ بیشتر کشته‌شدگان حمله به اردوگاه رفح زنان و کودکان بودند چالش‌های شیرین و سخت یک مادر با ۵ فرزند روایت روز‌های سخت انتظار مریم کنعانی برای پیوند کبد | شفایم را از امام رضا (ع) خواستم
سرخط خبرها
پرسش‌های حقوقی بانوان | مهریه وجه نقد باشد با نرخ روز محاسبه می‌شود

پرسش‌های حقوقی بانوان | مهریه وجه نقد باشد با نرخ روز محاسبه می‌شود

  • کد خبر: ۱۷۹۳۹۱
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
در صورتی که مهریه وجه نقد باشد، متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود، محاسبه و پرداخت خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این بخش به پرسش‌های حقوقی بانوان پاسخ داده می شود. سوالات خود را با ما در میان بگذارید. اجازه دهیم زندگی‌هایمان زیر سایه قانون شیرین باقی بماند.

من جهیزیه‌ای نداشتم و با وامی که اول ازدواج گرفتیم همه وسایل را تهیه کردیم. همان زمان خیاطی می‌کردم و بخش عمده‌ای از وام را پرداختم اما حالا که از همسرم در حال جدا شدن هستم می‌گوید که تو هیچ جهیزیه‌ای نداشته‌ای و سیاهه‌ای هم موجود نیست. چطور می‌توانم در دادگاه ادعایم را ثابت کنم؟

چنانچه فهرست سیاهه جهیزیه تنظیم نشده یا از بین رفته یا مفقود شده باشد، زوجه می‌تواند ضمن ارائه فاکتور وسایل یا در فرض سؤال، در صورت وجود رسیدهای پرداخت یا استشهادیه شهود، مالکیت خود را ثابت و با رأی دادگاه اقدام کند.

***

حکم رشد را می‌شود در تقسیم ارث و میراث هم گرفت یا صرفا برای ازدواج مهم است؟

با توجه به اینکه صرف رسیدن به سن بلوغ، وجود اهلیت و توانایی را برای امور مالی فرد ثابت نمی‌کند، صغیر برای تصرف در امور مالی خود علاوه بر بلوغ به رشد نیز نیاز دارد (برای تصرف در امور غیرمالی نیازی به اثبات رشد نخواهد داشت). در واقع، رشد به معنای این است که شخص توانایی استفاده و اداره اموال خود را به نحو عقلانی داشته باشد و از اموال خود به طرز صحیحی بهره‌برداری کند .

در قوانین، سنی به نام سن رشد وجود ندارد ولی با توجه به رویه عملی موجود، سن رشد ۱۸ سال است و افراد بالغ کوچک‌تر از ۱۸ سال برای تصرف در امور مالی خود باید این دادخواست را ارائه دهند. بنابراین حکم رشد تنها در موارد مطرح‌شده در سؤال نیست و در امور دیگر مانند دریافت دیه، دریافت وام و انحصار وراثت نیز ضرورت دارد.

***

آیا پزشکی قانونی در صورت شهادت همسایه‌ها در دعوای خانوادگی به عکس‌هایی هم که از ضرب و شتم وارد شده است اهمیت می‌دهد و می‌توان از آن‌ها در دادگاه استفاده کرد؟

وظیفه پزشکی قانونی معاینه افرادی است که مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند و در محل پزشکی قانونی حضور می‌یابند. نمی‌توان فقط با وجود تصاویر درخواستی، نظریه پزشکی قانونی داد. البته در صورتی که تصاویر کاملا به ‌وضوح و مشخصا مربوط به شخص خاصی باشد، در جلسه دادگاه می‌توان به آن تصاویر هم اشاره کرد، اما پزشکی قانونی بر اساس تصاویر نظریه‌ای نخواهد داد.

***

در صورتی که مهریه به صورت وجه نقد تعریف شده باشد، با توجه به تورم چگونه می‌توان آن را حساب کرد؟

در صورتی که مهریه وجه نقد باشد، متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود، محاسبه و پرداخت خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.